top of page

Općina Svetvinčenat, u suradnji s turističkom zajednicom Općine Svetvinčenat i Povijesnom udrugom „Kaštel”, početkom kolovoza svake godine organizira međunarodni Srednjovjekovni festival. U kolovozu 2020., održat će se X. po redu takav Festival.

Tada, starogradska jezgra Svetvinčenta postaje mjesto oživljavanja srednjovjekovnog doba i slikovitog prikaza ondašnjeg života, kulture i običaja, a tijekom tri dana trajanja brojni kostimirani sudionici - od plemića, uličnih zabavljača, vitezova, streličara, konjanika pa sve do srednjovjekovnih dama, stvaraju poseban doživljaj putovanja kroz vrijeme za sve posjetitelje.

Najatraktivnije točke programa su: konjički viteški turnir, noćni napad na kaštel, prikaz legende o svetvinčentskoj vještici Mare, uključujući inkviziciju, a naposlijetku i završna ceremonija zatvaranja Festivala, koja ostaje iznenađenje sve do nedjelje uvečer.

Posjetitelje će u Svetvinčentu dočekati i bogati popratni sadržaji. Moći će se iskušati u nekim vještinama, te postati dio srednjevjekovne priče, a isto tako moći će degustirati i kupiti autohtone istarske delicije.

Dođite u Svetvinčenat i doživite Srednji vijek!

bottom of page